‘Mijn vrachtwagens staan altijd klaar om te leveren’

Als kind reed ik ieder vrij moment mee in de vrachtwagen van mijn grootvader. Hij begon in zijn jeugd een melkronde en omdat hij toch bij de mensen langs kwam, laadde hij op de duur ook kolen op zijn vrachtwagen. En van de kolenhandel kwam de mazouthandel.

Alle dagen zien hoe belangrijk hij het vond om zijn klanten in de watten te leggen. Steeds weer horen hoe belangrijk het is om proper te werken. ‘Proper. Alsof mazout verse melk is’, zei hij. ‘Proper, zonder dat je je hoeft te schamen, want altijd tegen een eerlijke prijs.’ Dat was het schoonste cadeau dat ik ooit gekregen heb.

  • Brandstoffen Toon   Brandstoffen Toon

Niemand blijft bij ons in de kou

Eigenlijk is er sindsdien niet zo veel veranderd. Ik heb vijf jaar met mijn grootouders samengewerkt en in 2002 heb ik het bedrijf overgenomen. Nu zit ik zelf aan het stuur. Samen met mijn ouders en zus probeer ik onze klanten nog steeds te verzorgen zoals ik het van opa geleerd heb. Door supersnel te leveren bijvoorbeeld. Daarom staan mijn vrachtwagens altijd klaar om te leveren, zodat ik niemand in de kou hoef te laten. Tegen de trend van de onbemande tankstations in, proberen we de klanten aan ons tankstation bij te staan met alle mogelijke kleine praktische dingen.

Eigenlijk voel ik mij nog altijd een beetje die kleine jongen in die grote vrachtwagen.

Toon Degrauwe
Zaakvoerder

  • Brandstoffen Toon